Sotiropoulos-Art-Gallery
Sotiropoulos Art Gallery
Sotiropoulos-Art-Gallery_event
Konstantinos-Sotiropoulos-art-gallery

Η γκαλερί

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1963, όταν ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος ιδρύει στην οδό Μαυρομιχάλη 3 τη γκαλερί Σωτηρόπουλος.

Από τότε, έχουν περάσει ακριβώς 55 χρόνια. Η παράδοση στη γκαλερί συνεχίζεται με τους υιούς  Φώτη και Γιώργο να συνεχίζουν να παρουσιάζουν, στον ίδιο ανακαινισμένο χώρο, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της ψηφιοποιημένης εικόνας, η ζωγραφική τέχνη και ειδικά αυτή του τελάρου πρέπει να σταθεί δίπλα στις νέες εικαστικές μορφές. Η αναζήτηση έργων ζωγραφικής που επικοινωνούν και εκφράζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και την εποχή του, αποτελεί πρόκληση.

Στη γκαλερί Sotiropoulos, συνεχίζουμε τη δημιουργική πορεία μας αναζητώντας και αναδεικνύοντας με πείσμα έργα και καλλιτέχνες που είτε αναπαράγουν με δημιουργικό τρόπο το κλασσικό και την παράδοση, είτε καινοτομούν ριζικά.

 

Fotis-@-Gallery

Φώτης Σωτηρόπουλος:

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων BA (Hons) στο Λονδίνο (1996-2000) με ειδίκευση στο Arts Marketing. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσειολογίας, ιστορίας της τέχνης και φωτογραφίας.

Γιώργος Σωτηρόπουλος:

Σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης με ειδίκευση στην συντήρηση ελαιογραφιών. Έχει εργαστεί ως ειδικευόμενος συντηρητής στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, σχετικά με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη συντήρηση των έργων τέχνης.