Sotiropoulos-Art-Gallery
Sotiropoulos Art Gallery
Sotiropoulos-Art-Gallery_event
Konstantinos-Sotiropoulos-art-gallery

Η γκαλερί

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1963, όταν ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος ιδρύει στην οδό Μαυρομιχάλη 3 την Γκαλερί Σωτηρόπουλος.

Από τότε, έχουν περάσει ακριβώς 60 χρόνια. Από το 2000, οι γιοι του Φώτης και Γιώργος, παραλαμβάνουν την σκυτάλη και συνεχίζουν να παρουσιάζουν, στον ανακαινισμένο πλέον χώρο, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Η γκαλερί δίνει έμφαση στην ζωγραφική αλλά είναι ανοιχτή σε όλες τις μορφές τέχνης.

Από το φετινό έτος 2023, εγκαινιάζουμε την πρωτοβουλία «ΝΕΕΣ ΜΑΤΙΕΣ | Σύγχρονοι, νέοι δημιουργοί» για την διοργάνωση και  παρουσίαση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο εκθέσεων νέων καλλιτεχνών με πεδία ενδιαφέροντος εκτός από την ζωγραφική και την γλυπτική, την φωτογραφία, την κεραμική κ.α. παράλληλα με την παρουσίαση καταξιωμένων δημιουργών.

 

 

Fotis-@-Gallery

Φώτης Σωτηρόπουλος:

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων BA (Hons) στο Λονδίνο (1996-2000) με ειδίκευση στο Arts Marketing. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσειολογίας, ιστορίας της τέχνης και φωτογραφίας.

Γιώργος Σωτηρόπουλος:

Σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης με ειδίκευση στην συντήρηση ελαιογραφιών. Έχει εργαστεί ως ειδικευόμενος συντηρητής στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, σχετικά με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη συντήρηση των έργων τέχνης.